AUGUSTUS 2015

We hebben moeite om New York City te verlaten. Bijna iedere dag fietsen we wel door deze geweldige stad.
Je zou denken dat we na twee weken alles wel zo'n beetje hebben gezien, maar iedere keer worden we weer verrast door iets nieuws. Toch zijn we plannen aan het maken om terug naar het zuiden te zeilen, we kijken uit naar een goed weerraam.
Binnen een paar dagen meldt dat goede weerraam zich aan.

Heel vroeg in de ochtend vertrekken we op motor, er staat geen maan. Op de digitale zeekaart varen we de donkere ankerplaats uit, zo langs een fel verlicht vrijheidsbeeld. We werpen nog een laatste blik op Manhattan, een hele bijzondere stad met een Hollandser achtergrond dan veel lokale ook maar vermoeden. Wat een super tijd hebben we hier gehad!
JoHo is vroeg onderweg omdat we dan de eerste uren het getij nog mee hebben en dat scheelt enorm, we hebben immers wel 50 mijl te varen. Bij het gloren van de dag varen we de Atlantische Oceaan op. Het weer is rustig, er staat een zacht briesje en zo zeilen we met gemiddeld 5 knoopjes naar Barnegat Inlet.
Toch is JoHo wat sneller dan onze planning, bij het invaren van de Barnegat Inlet hebben we nog flink stroming tegen.
Als een slak kruipen we de Inlet in. Het duurt een eeuwigheid voordat we de vuurtoren passeren. Tijd om de ankerplek in te schieten die iets verderop in de eerste bocht ligt. Het is een beschut kommetje waar de stroming geen vat heeft op de boot, prima plekje.

De volgende morgen vertrekken we alweer, het weer voor de komende dagen is niet gunstig voor ons. We zeilen binnendoor naar Toms River waar we een tijdje willen blijven. We kijken uit naar al de vrienden die hier wonen.
JoHo laten we eind van de maand hier veilig op anker achter als we voor 2 weken naar nederland vliegen. Maar eerst wordt het tijd voor middelgroot onderhoud aan JoHo. John maakt nieuwe covers voor de bijboot en de stootwillen, ik ga aan de slag met de kap. Schuren, schoonmaken, gronden en schilderen.
In de tussentijd hebben we veel lol met de groep mensen die we hier hebben leren kennen.

De tijd vliegt en voordat we er erg in hebben is het alweer 23 augustus. We laten de bijboot achter bij Dave en Anna in de tuin, om vervolgens met onze huurauto van Toms River naar het vliegveld van Baltimore te rijden.
Het is een 400 kilometer lange rit. Dit gedeelte van Amerika is best druk, geregeld staan we stil. Gelukkig zijn we vroeg vertrokken en is het inleveren van de auto zo gepiept. Nu is het wachten op onze vlucht en deze keer is die wel op tijd.
Met WOW air vliegen we naar IJsland waar we een een overstap maken naar Amsterdam. Alles verloopt volgens plan en laat in de ochtend zijn we in een zonnig Nederland.
John's ouders staan ons al op de wachten en rond tweeen zijn we op de plaats van bestemming, bij "ons thuis" op zijn Brabants.

De dagen die volgen staan in het teken van bezoekjes en feestjes.
Eerst de volgende dag naar mijn Pa en langs ons huis in Maasbommel, dan volgen de feestjes.
We vinden het toch wel weer erg fijn even in Nederland te zijn.