Juli 2012

Leven op land is toch een andere bezigheid. Ondanks dat we in een luxe appartement zitten miste ik deze maand toch onze JoHo. Door omstandigheden zijn we maar sporadisch naar onze boot geweest. Leven op het land betekenen werken en werken betekent de hele dag binnen zitten. Toch even wat anders. Het werk is een uitdaging en ik ben ondertussen van 2 naar 3 projecten gegaan. Hopi druk, zo als ze hier zeggen. Hetzelfde geldt voor John die afgelopen maand best veel en lange dagen heeft gedraaid. In die tijd kwam ik mijn lieve man alleen nog in bed tegen, even wennen van 24 uur naar 6 uur max per dag.

Ons leven werd in deze periode verrijkt met een gast voor een periode van 19 dagen. Dushi was onze leen-hond, zij is een Cocker Spaniel van 7 jaar. Lekker iedere dag lopen met haar, eens in de drie dagen samen onder de douche. Verder mocht ze eens per week mee met ons als we een uurtje naar JoHo gingen voor een check up. De auto kon ze wel waarderen maar het ritje met de dinghy van de kant naar onze JoHo vond ze in het begin best eng. Ze kroop dan dicht tegen je aan, de boot was weer een andere ervaring voor haar. Over het dek wilde ze wel lopen maar ze kwam niet naar binnen. Was ook goed zolang ze het maar naar haar zin had en dat had ze op een gegeven moment zeker.
Nu Dushi weg is, is het erg stil bij ons maar gelukkig zie ik haar nog regelmatig.

We hebben nog niet veel bezocht op Aruba in de afgelopen twee maanden maar daar word aan gewerkt. Tot nu toe waren het alleen het Marriott en Cafe 080 die we vereerden met een bezoek. De laatste is een echt Nijmeegs cafe en verkoopt veel Nederlandse producten, broodjes kroket, allerlei soorten friet en nog veel meer van dat lekkers, niet goed voor onze lijn. Verder is dit cafe aangekleed met typische Nijmeegse plaatjes, de waalbrug, NEC shirtjes, de St Stevenskerk, bijna alle bekende dingen van mijn geboortestad. Wat erg grappig was toen we de eerste keer daar stopte was dat de eigenaar tegen ons mij zei; 'jij komt vast uit Nijmegen', en ik nog denken; hoe weet die man dat? Ik als Nijmeegse had nog nooit van dit cafe gehoord op Aruba maar het schijnt daar dus erg bekend te zijn, wij kwamen hier bij toeval. Goed het is er erg gezellig dus zien ze ons vaker.

Eind volgende maand zijn we een korte week in Nederland. We vliegen van Aruba met tussenstop Bonaire naar Amsterdam. Kijken erg uit om onze familie en vrienden weer eens te zien. Is dan bijna een jaar geleden, word dus tijd. Lekker bijpraten, wie weet wanneer de volgende keer weer is.
Verder gaan we aankomende tijd echt aan de boot werken. Ja, ik weet het dat riep ik vorig maand ook al, gelukkig hebben we in het laatste weekend van July al het een en ander kunnen doen. Dat proberen we vol te houden tot we naar Nederland gaan. Heb nog wel even tijd vrijgemaakt afgelopen maand om een speciaal fotoboek te maken over 10 jaar Joho's reizen in beeld van 2001 tot 2011. Ben je benieuwd wat wij onze ouders hebben gegeven, klik dan op de link.