OKTOBER 2009

JoHo in Ayamonte marina in Spanje, wij in Nederland. Dit is een drukke tijd, we hebben een overvolle agenda. John heeft een aantal afspraken staan, ik logeer ook even bij mijn ouders. Onze tuin in Maasbommel nemen we in een gespreid aantal dagen onderhanden. Even op en neer naar Amsterdam. Verder is er veel post waar we doorheen moeten spitten. Zoals gewoonlijk worden we liefdevol opgevangen en hebben we veel lol in Huize Hoedemakers, waar we altijd erg verwend worden als we er logeren.

De werkelijke reden dat we terug zijn gevlogen is dat we groot feest hebben op 10 oktober. John's ouders, Leo en Toos zijn 40 jaar getrouwd. Dat vergt wel wat voorbereiding, samen met John's zus Linda en haar vriend Alex plannen we een reisje naar Kos voor het Robijnen Bruidspaar. Het verrassingscadeau wordt door ons ondersteund als taxi, we brengen en halen ze van Schiphol (wat voor ons ook altijd wordt gedaan). Verder proberen we zo'n 60 rood/roze ballonnen (40 jaar is een robijnen bruiloft) ongemerkt op te blazen om de veranda er mee te versieren, dat resulteert in komische taferelen. In de nacht voor de 10e hangen wij ons lint van ballonnen op en dat gaat met nogal wat herrie gepaard, ballonnen die knappen of opwaaien in de wind. De buurt heeft een boog met bloemen en een verlichte 40 in de voortuin gezet.
Wat een verrassing s' ochtends op de 10e is dat dan en we hebben een mooie zonnige dag, je krijgt wat je verdient. Aan het einde doffen we ons op, ik ben zelfs naar de kapper geweest en heb voor een keer krullen laten zetten, zelfs John moet twee keer kijken. Ja ik ben het echt hoor. 's Avonds is er groot feest met muziek, het is reuze gezellig, op zijn Brabants. Veel gezoen, geknuffel, eten, drinken en polonaise.

De week na het feest zijn we druk met het voorbereiden van onze reis terug naar JoHo. Leo en Toos lekker op vakantie in Kos en wij babyzitten het huis in Rosmalen tot ze terug zijn. In die tijd daalt de temperatuur naar het nulpunt en moeten we toch wel afzien. Dikke winterjassen worden van stal gehaald en we denken met weemoed aan warmere oorden. Doordat we het reuze druk hebben zien we alleen de bemanning van de Tanami en de Equinox in Nederland de rest moet wachten tot we weer een keer terugkomen in Nederland. Tijd vliegt, drie weken zijn zo om, wat onze ouders niet echt leuk vinden. 'Gaan jullie nu al' is het commentaar.

Op 23 oktober is het voor ons tijd om te vertrekken, de auto is volgeladen met spullen die op de boot horen te liggen en ik moet met rode konen toegegeven dat ik wat typische Nederlandse lekkernij heb ingepakt. Je weet wel, gevulde speculaas, rookworst en echt lekkere koffie. Het begin verloopt wat moeizaam, we staan in files of er zijn wegopbrekingen en omleidingen. Vooral Frankrijk spant de kroon. We nemen geen tolwegen maar pakken de secundaire wegen door dorpjes en bergen. Maar de TomTom stuurt ons wel erg plaatselijke wegen in. Drie dagen doen we erover van Rosmalen naar Ayamonte te komen. Bij aankomst ligt JoHo er nog net zo bij als toen we naar Nederland gingen. Even alles laten luchten en het bed opmaken en klaar.
De temperatuur is rond de 30 graden celcius en dat zijn we niet meer gewend. We zetten een rustig tempo in en laden de auto uit. We zijn thuis.

We hebben tot en met 31 oktober de marina betaald en blijven hier dan ook liggen, ondanks de slechte service en faciliteiten van de marina en de vele muggen hier. We ontmoeten Andre en Heidi met hond Bella op de Nederlandse Salud y Amor. Zij liggen tot januari in Ayamonte marina en het klikte gelijk erg goed. We borrelen geregeld bij elkaar tot in de diepe uurtjes. Wat een straf. Overdag besteden we aan wat klussen op JoHo. Een van die klussen is het vervangen van de kurk op de binnenwanden. Het resultaat is verbluffend mooi, ook de dinghymotor die we hadden meegenomen uit Nederland doorstaat de proefvaart. De boot bevoorraden is een ander klusje wat een stuk makkelijker gaat nu we een auto bij hebben. Wij kijken al uit naar het ankeren, lekker op anker met de neus in de wind. Genieten van een andere omgeving in alle vrijheid.