DECEMBER 2007

Het weer speelt niet mee, het is regenachtig en dat bemoeilijkt ons werk buiten. We besluiten vroeg te stoppen, want we krijgen onaangekondigd bezoek. We gaan met Debby en Dave richting Captain Hirams', een strandbar in Sebastian. Het bootje van Debby heeft 90 pk en die worden ook goed gebruikt, we scheuren over de ICW. Een hele bijzondere ervaring.

De rest van de week staan we stijf van de stress, de dinghy davids is nog niet klaar en ons eigen werk schiet (mede daardoor) ook al niet op. Eindelijk wordt op 6 december de dinghy davids geplaats, het ziet er prachtig uit en nu kunnen we ook verder met het afwerken van de achterkant van de boot. We hebben nog 2 dagen voordat John's ouders komen en het wordt erg krap.
We maken een uitzondering voor Penny, op vrijdag avond stoppen we bijtijds en gaan met onze huurauto naar haar huis. Penny en haar moeder hebben ons uitgenodigd voor een dinner. En ik moet zeggen, moeders kan koken. Het is een onderhoudende avond, leuk gezellig en nog veel meer.

Op 9 november is het dan zover, de morgen wordt nog benut om de allerlaatste klusjes uit te voeren. Helaas is er geen tijd voor rust en met de huurauto zijn we onderweg naar Miami International Airport waar we John's ouders oppikken voor een 3 uur durende reis terug naar Vero Beach. Bij aankomst blijkt het vliegtuig van Martinair weer vertraging te hebben, maar liefst 5 uur.
we wachten geduldig af en rond 23:00 uur zien we eindelijk Leo en Toos naar buiten komen.

De eerste dagen zijn ze wat onwennig aan boord van JoHo, maar alles went snel. De eerste week blijven we nog in Vero Beach liggen. Even rustig bijkomen van de reis en voor ons nog de laatste puntjes op de i zetten van het bootwerk.
Het weekend van 15 en 16 december bevinden we ons in Disney Epcot en Kennedy Space Center. Drukke maar leuke dagen alles is in kerststemming. En vooral in de avond is dat een prachtig gezicht.

18 december staat vast als vertrekdatum en John Weir komt onverwachts met twee vriendinnen afscheid nemen. We hebben een hoop te danken aan John. Hij is de man met de connecties in Vero, vandaar de dinghy davids voor een mooi prijsje. Ook danken we Peter de eigenaar van de slip, het kan Peter niet gek genoeg zijn, zolang je alles maar in de oude staat terug brengt. En we hebben wat afgezaagd, geschilderd en gepolyesterd op zijn dok.

Eindelijk zijn we dan onderweg. Leo vindt het zeilen niet echt zijn ding, het schreef hangen alleen al.... nee geef Leo maar fijn een ankerplaatsje. Lekker boekje er bij en relaxen maar. Voor Toos kan het niet aktief genoeg, het andere uiterste.
Langzaam aan dalen we de Intracoatal Waterway af richting Fort Lauderdale, waar we de kerst doorbrengen.

Eerste kerstdag is het ontwaken met pakjes onder de iennie miennie kerstboom. Na het ontbijt is het uitpakken, in de middag gaan we rondtoeren met de dinghy en belanden we bij het Marriott (bekende hotelketen) op het strand. Een kerstborrel wordt genuttigd onder een strakblauwe lucht en een prachtig uitzicht over zee met hier en daar een palm. Exotische kerst, beter dan vorst aan de grond en regen...... De dag sluiten we af met een vier gangen dinner op JoHo, waar iedereen zijn beentje voor bijzet.

We mogen maar 24 uur in Fort Lauderdale ankeren en zijn hierdoor ook weer snel onderweg. De reis verloopt super rustig, op de motor, van zeilen komt niet veel. We hebben van Vero Beach tot dat we de Skyline van Miami zien zo'n slordige 39 ophaalbruggen gepasseerd.
In Miami Beach gaan we voor anker en plannen hier te blijven tot na het nieuwe jaar.

In Miami Beach bezoeken we natuurlijk de beroemde boulevard met zijn Art Deco hotels. We stoppen bij het indrukwekkende Holocaust monument en genieten onder het genot van een biertje van de verscheidenheid van mensen.
Leo en Toos ondernemen nog een bus tour naar Key West, aangezien we dat niet gaan redden met de boot. Maar met of zonder onze boot, ze hebben een geweldig dag.

Op zondag 30 december worden we verrast door wat andere boters, als we zin hebben kunnen we mee naar de jaarlijkse King Mango Strut Parade. Het verzamelen is op Lincoln road en met z'n tienen gaan we met het openbaar vervoer naar Coconut Grove, een wijk in Miami. De parade is hilarisch, maar je moet wel op de hoogte zijn van het laatste (Amerikaanse) nieuws, veel politieke issues komen langs. Een dolle dwaze dag.

Voor 31 december zijn de plannen nog niet zo duidelijk. Wordt het Miami Beach of blijven we aan boord. Mischien gaan we wel naar andere boten. We zien wel waar we landen, een ding is zeker, dit keer hebben we wel vuurwerk.