JULI 2007

We werken van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Als eerste wordt er een koelkast en een gasstel geinstalleerd zodat we kunnen koken en de boel kunnen koelen. De kombuis heeft dus prioriteit nummer een.
Daarna is de salon en nav-hoek als eerste aan de beurt samen met de electra, oh en tussendoor ook de technische ruimte. Stukje voor stukje wordt de binnenkant onderhanden genomen.

Op 4 juli, de dag dat Ome Jo in Nederland wordt uitgestrooid, herdenken wij hem in Hog Cay met bloemen, uitgegooid over het water. Een laatste eerbetoon zoals beloofd aan ome Jo bij leven en welzijn.

De dagtemperatuur hier in de Hog varieert tussen de 32 en 37 graden wat werken bemoeilijkt, maar we gaan gewoon stug door. Niet alleen de temperatuur maar het ongedierte zorgt voor kommer en kwel. We zitten vol bulten en beten en laten we vooral de zweetuitslag niet vergeten, tja je wend er aan. Na een aantal weken gaan we het wel gekscherend strafkamp Hog noemen.

John is buiten zijn gewone karweien ook nog eens bezig een vaste kap voor de boot te bouwen van polyester waarin de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Verder komen er twee goten in zodat we regenwater op kunnen vangen. Iets wat we misten in Chagos op de kap van de Morgan. Een heel project zo'n kap.
We rommelen zo aan totdat we door onze spullen zitten. Er worden plannen gemaakt voor een tochtje naar Marsh Harbour zo'n 45 zeemijlen verderop.

Met hoogwater vertrekken we op 11 juli rond zessen in de morgen. We laten onze tent en slaapspullen gewoon staan. Motorzeilend varen we over de rustige wateren van de Abacos. In de namiddag gooien we in Marsh Harbour ons anker uit, we vallen met de neus in de boter. Er is een party ter ere van de afsluiting van de Abaco Regatta. We feesten een paar uurtjes mee, even wat vertier (en gratis rum, we blijven Hollanders!).

De volgende morgen zijn we vroeg op pad, de boot moet weer bevoorraad worden en niet alleen met levensmiddelen maar ook met doe-het-zelf spullen. In de middag verlegen we JoHo naar de Conch Inn Marina waar alle spullen worden afgeleverd. We tanken gelijk diesel en water, even wat luxe. Na een verhitte dag relaxen we in het zwembad en nemen een biertje in de bar. In de bar ontmoeten we een Amerikaans stel, zij komen later op de avond nog even naar de boot kijken en vinden het maar niets.
Ook onze buurman komt 's avonds even gezellig aan en blijft totdat het bedtijd is.

In de morgen regelen we de laatste dingen. Voordat we vertrekken maken we nog snel even gebruik van de douchefaciliteiten, even wat beter dan een campingdouchezak achter op het dek. Nog een nacht voor anker en dan gaan we terug met een volle boot naar Hog Cay.

De rest van de maand hebben we hard nodig. De kap vordert gestaag en het vooronder is ook grotendeels klaar. De douche voorin is ook eindelijk afgewerkt en zo sluiten we een werkzame maand af. We kunnen bijna weer gaan cruisen.